Duits

 

Omgeving

Heide Drenthe
Drenthe Heide
Het Drents Friese Wold op een steenworp afstand van waar onze vakantiehuizen staan heeft heel wat te bieden en voor ieder wat wils.

Bij onze vakantiehuizen in Drenthe in de regio vindt u:

 • heidevelden zoals het Dwingelderveld of het Doldersumse veld
 • zandverstuivingen bijvoorbeeld Aekingerzand
 • waterrijke gebieden zoals Weerribben, Giethoorn
 • bosrijke gebieden Boschoord, Drents-Friese Wold

Dicht rond de Woldse Weelde wordt het landschap bepaald door de recente geschiedenis van de Maatschappij van weldadigheid die vanaf 1818 de grote dorre heide tot land- en bosbouwgebieden heeft omgezet. Zie dit unieke landschap in het volgende filmpje.

Landschap Drenthe
 

Voor de fietsliefhebber heeft Drenthe veel mooie routes die door natuurgebieden slingeren en een ultiem gevoel van buitenleven geven. Zelfs huifkar-tochten worden in de buurt mogelijk gemaakt door een aantal verhuurbedrijfjes. Maar ook te voet zijn er talloze mooie vennetjes te ontdekken.

Rolstoeltoegankelijkheid

Vlakbij de Woldse Weelde is een wandelpad die rolstoeltoegankelijk is. Aan het einde van het wandelpad komt u bij een boerderij met een gezellig terras en een aangepast toilet met een douchebrancard.
Het Dwingelose veld heeft een prachtige wandeling geschikt voor rolstoelen. 

 

Erop uit met uw gezin 

In de omgeving van de Woldse Weelde zijn vele mogelijkheden om erop uit te gaan met kinderen met een beperking. We hebben ze voor u op een rijtje gezet:

Zwemmen

zwembad de vrije vogel
uw privé zwembad

Groepsaccommodatie de Vrije Vogel in Elsloo heeft een prikkelarm zwembad, met tillift en douchebrancard op wielen. Het zwembad is voor groepen of gezinnen per uur te reserveren. Vraag Minke naar de mogelijkheden. 

Bosbad Vledder is een openluchtzwembad. Zwembad heeft geen rolstoelvoorzieningen.

Paardrijden

Voor wie van paardrijden houdt, heeft de Woldse Weelde contact met de stichting paardrijden gehandicapten Meppel. De stichting heeft een eigen aangepaste manege. Huifbedrijden behoort ook tot de mogelijkheden. Ook is er een theehuis, kinderboerderij en ruime speelplaats aanwezig. Vraag Minke naar de mogelijkheden. 

Leuke tips en parken 

 • Vlinderparadijs Papiliorama. In dit vlinderparadijs in Havelte vliegen iedere dag honderden vlinders uit diverse werelddelen op zoek naar nectar in de speciaal hiervoor aangeplante bloemen. Rupsen knagen er lustig op los om hun buikjes zo snel als mogelijk vol te krijgen. Dit alles bij een warm en vochtig klimaat. Een heerlijk ontspannen uitje. Het vlinderparadijs is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
 • Attractiepark Sprookjeshof. Een hele dag speelplezier met indoorspeeltuin, sprookjesbos, kinderboerderij en een rondvaart. Het gehele park is rolstoeltoegankelijk
 • Kabouterland Exloo. Beleef een dagje uit met kabouters, trollen en dieren. Er zijn diverse speeltuintjes, zowel binnen als buiten. Rolstoelgebruikers hebben gratis toegang.
 • Wonderwereld ter Apel. In de bossen van Ter Apel vind je een wondere wereld vol spanning en avontuur. Voor rolstoelgebruikers en begeleiders zijn er aparte prijzen
  Kabouterbos
  Rijk der Kabouters
 • Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe. Een echt boerenbedrijf in Ruinerwold en daarnaast een volwaardig recreatie bedrijf. Hier kunnen kinderen uren heerlijk buiten en binnen spelen met nog een heus "boerengevoel" op de kinderboerderij. De Drentse Koe is ruim opgezet en toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
 • Rijk der Kabouters. Geen drukke attracties, maar een leuk kabouterbos voor kinderen tot 8 jaar oud. Park is rolstoeltoegankelijk.

 

Erop uit met groepen 

Bezoekt u de Woldse Weelde met een groep? Er zijn vele mogelijkheden om erop uit te gaan met groepen met een beperking. We hebben ze voor u op een rijtje gezet:

de groene Wensboot

De aanrader van Cor en Minke is De Groene Wensboot. De Groene Wens Boot is een fluisterboot én speciaal gebouwd voor mensen met een fysieke beperking, die samen met hun vrienden of familie willen genieten van de natuur in Nationaal Park de Weerribben-Wieden. Een geweldig uitje voor max 10 personen en max 2 rolstoelen.

 • Taman Indonesia. Een zeer vriendelijke en toegankelijk Indonesische dierenpark. Rolstoel toegankelijk. Er zijn 2 rolstoelen gratis beschikbaar. 
 • Huifkartocht 't Olde Schippershuus Doldersum. Huifkarren zijn geschikt voor rolstoelen. Leuk om met een groep erop uit te gaan. Vraag Minke naar de mogelijkheden.
 • De Orchideeënhoeve geschikt voor een overdekt dagje uit voor het hele gezin.

Musea 

In de buurt van de Woldse Weelde zijn diverse Musea die voor rolstoelgebruikers zeer toegankelijk zijn. De echtparen die ons bezoeken, brengen vaak een bezoek aan:

 • Museum de proefkolonie. Gevestigd in Frederiksoord en hier wordt het unieke verhaal van de Maatschappij van Weldadigheid verteld.
 • Gevangenismuseum Veenhuizen. In dit moderne en interactieve museum ontdekt u hoe we in Nederland omgaan met misdaad en straf vanaf 1600 tot en met nu en maakt u kennis met de bijzondere geschiedenis van Veenhuizen.
 • Museums Vledder. Dit museum is bekend van de rondleidingen door de valse kunst, die zeer vermakelijk zijn.